luni, 12 octombrie 2009

Şedinţă de asane şi spirală Yang în Piaţa Sfatului din Braşov cu ocazia Zilei Internaţionale Yoga








Adevarul, 8 octombrie 2009 - Braşov: Spirală MISA în Piaţa Sfatului / FOTOGALERIE
150 de practicanţi yoga din Braşov s-au adunat în această seară în Piaţa Sfatului, unde au făcut diverse exerciţii şi o spirală de energizare yang.


Yoghinii au sărbătorit Ziua Internaţională Yoga, iar manifestări similare cu cele de la Braşov au avut loc şi în alte oraşe mari din ţară, precum şi în Germania, Danemarca şi Anglia. Între orele 17.00-19.00, practicanţii, care fac parte din Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) au făcut diverse exerciţii de yoga, apoi au trecut la spirala de energizare yang. La efectuarea spiralei au fost invitaţi să participe şi cei prezenţi în Piaţa Sfatului. „Am vrut să arătăm tuturor că yoga nu este ceva ocult, că nu avem nimic de ascuns şi ceea ce este bun merită să fie arătat. Tocmai acesta a şi fost motivul pentru care am optat să facem această şedinţă în Piaţa Sfatului“, a declarat Traian Ionescu, profesor de yoga şi organizatorul manifestării.

Oamenii din jurau privit curioşi şi au asistat la toată şedinţa. „Asta e gimnastică şi puteau să o facă şi acasă, dar nu să iasă pe stradă. Cred că yoga este o relaxare a sistemului nervos şi te ajută dacă te concentrezi aşa cum trebuie. Probabil că au ales să vină în Piaţa Sfatului pentru a-i atrage şi pe alţii să practice yoga“, a declarat Floarea Burmagă, în vârstă de 60 de ani. Un braşovean, mai tânăr, s-a lăsat purtat de valurile muzicii de meditaţie şi a început să danseze. „Îmi place să dansez şi muzica asta a lor chiar e relaxantă“, a spus Emanuel, în vârstă de 23 de ani.

Şedinţa de yoga s-a încheiat în jurul orei 19.00, când s-a terminat şi spirala de relaxare yang. Aceasta a durat 23 de minute, iar la final, toţi cei care au luat parte la ea s-au declarat nemaipomenit de relaxaţi şi fericiţi. „Mă simt extraordinar de bine după această spirală. Yoga este pentru mine o mare parte din viaţa mea, cea mai minunată şi mai frumoasă. Spirala este o stare de înălţare şi de iubire imensă, iar aici, în Piaţa Sfatului am simţit o stare de unitate foarte mare“, a explicat Alina Helan, practicantă yoga.
(fotografii Adevarul realizate de Stelian Grăjdan)


Stirile Protv - Au umplut Piata Sfatului de energie! Spirala a yoghinilor, la Brasov!


Daca sunteti tristi, obositi sau bolnavi, n-ar strica sa dati rapid o fuga pana in centrul Brasovului. S-ar putea sa mai gasiti aici vreun strop din energia pe care au concentrat-o joi seara yoghinii.

Yoghinii si-au intins paturile in Piata Sfatului, dupa care s-au prins in spirala asa cum cere regula, adica in ordinea zodiilor, alternativ un barbat si o femeie. In tot acest timp, au ascultat muzica de meditatie si, sustin ei, au umplut locul de energie pozitiva.

Aceasta ar fi circulat de la stanga la dreapta, strabatand centrii de forta ai participantilor, pe care i-a umplut de vitalitate. Pentru unii dintre ei se pare ca doza a fost totusi cam mare, devreme ce au inceput sa danseze hip-hop.
Profesorii de yoga spun ca spirale similare au fost realizate simultan in mai multe orase din tara, sincronizarea fiind secretul transmiterii energiei.

Realitatea tv Brasov - SPIRALA YANG - Ziua internaţională Yoga a fost marcată şi la Braşov

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails